koolhydraatarm dieet

Mijn ervaring met een koolhydraatarm dieet

De zomer in Nederland is alweer voorbij, maar ik heb het geluk dat ik nog op vakantie ga! Door het heerlijke weer bestond mijn zomer uit veel gezellige uitstapjes waar natuurlijk veel gegeten en gedronken wordt. Daardoor heb ik nog niet optimaal kunnen werken aan mijn beachbody. Inmiddels ga ik over drie weken op vakantie. Om me straks toch fijner in mijn bikini te voelen heb ik ervoor gekozen om te beginnen aan een koolhydraatarm dieet. Ik heb al veel ervaring met het koolhydraatarm dieet en daardoor weet ik dat je hierdoor veel kan afvallen in een korte periode. De afgelopen week heb ik het koolhydraatarm dieet van Slank met Linda geprobeerd en mijn ervaring wil ik graag met jullie delen.

Starten

Voordat vorige week de officiële start van mijn koolhydraatarm dieet begon ben ik eerst gaan minderen met mijn dagelijkse koolhydraatinname. Dit weet ik nog vanuit mijn eigen ervaring, omdat het best heftig is om ineens zo weinig koolhydraten te gaan eten. Wat ik ook best lastig vind is om steeds te moeten bedenken wat ik ga eten. Normaal gesproken bevatten mijn maaltijden wel koolhydraten en ben ik dus niet gewend aan het bedenken en maken van koolhydraatarme maaltijden. Daarom ben ik gaan Googlen en toen vond ik het koolhydraatarme weekmenu van Linda. Voor zeven dagen lang is precies uitgeschreven wat en hoeveel ik moet eten. Super handig dus! 

Voor de start van het dieet heb ik ook de informatie over een koolhydraatarmdieet van Linda haar website gelezen. Vooral de tips over het koolhydraatarm dieet vond ik erg interessant. Sommige dingen zoals dat je veel water moet drinken en veel vezels moet eten wist ik al. Maar wat ik nog niet wist is dat het juist goed is om tijdens dit dieet natrium aan je voeding toe te voegen. Ook heb ik de tip van Linda opgevolgd om niet als ‘een gek te gaan sporten’ opgevolgd. Zelf train ik vaak per week (zo’n 5 à 6 keer) maar ik wil dit dieet volhouden tot mijn vakantie!  

Dag 1:

Gisteren heb ik er al voor gezorgd dat ik alle boodschappen voor de komende 4 dagen in huis heb, zodat ik goed kan beginnen. Ook heb ik het ontbijt van dag 1 (de supersnelle ontbijtmuffin) alvast voorbereid omdat ik in de ochtend erg vroeg weg moet naar mijn werk. De ontbijtmuffin is erg lekker en niet te zoet (ik ben niet zo’n zoetekauw). Tijdens het koolhydraatarm dieet van Linda eet je zes keer op een dag. Dit vind ik erg fijn en zo deed ik het eerder ook. Wat ook erg fijn is dat ik bij de lunch koolhydraatarm brood mag eten. Net zoals de meeste Nederlanders ben ik een echte ‘broodeter’. Het diner bestaat uit een lekker biefstukje met groente uit de oven. De dag sluit ik af met een pindakaas chocolade snack. Zo erg is dit dieet nog niet! De eerste dag heb ik makkelijk doorstaan. 

Dag 2 tot en met 4:

Aan de start van de tweede dag ging ik op de weegschaal staan en ben al 0.3 kilo kwijt. Dit werkt super motiverend! Deze ochtend mocht ik de dag beginnen met een kaas/spek pannenkoek van amandelmeel. Voor de lunch staat er een witlof tonijnsalade op het menu. Ik ben zelf alleen niet zo’n witlof fan, maar ik heb het toch gegeten. Na de lunch heb ik voor het eerst deze week echt trek in iets lekkers. Ook heb ik veel hoofdpijn (waar Linda mij al voor waarschuwde). Op de derde en vierde dag heb ik ook nog steeds hoofdpijn en voel ik me moe. Ik doe een rustige training in de sportschool en ik probeer mijn hongergevoel te compenseren met water.

Dag 5:

Vandaag voelde ik me al een stuk beter en ik merk dat mijn lichaam begint te wennen aan de lage koolhydraatinname. Ook heb ik mezelf vandaag weer gewogen en ik ben al 1,6 kilo afgevallen. Linda zegt dat kilo’s niet veel zeggen, omdat het ook zo kan zijn dat je veel vocht verliest. Toch vind ik de weegschaal een fijne en motiverende manier om ergens aan te kunnen meten. Vorige week zondag heb ik ook mijn centimeters gemeten bij mijn buik, heupen, bovenbenen en kuiten. Deze zal ik een keer per week meten zodat ik kan zien of ik ook echt slanker wordt. In de avond heb ik een verjaardag van een vriendin gehad. Zij steunt me gelukkig in mijn koolhydraatarm dieet en heeft een salade voor mij gemaakt. Omdat ik mezelf niet alles wil ontzeggen heb ik twee glaasjes wijn bij het eten gedronken. 

Dag 6 en 7:

Doordat alle gerechten van Linda geen straf zijn om te eten en er veel smaak aan zit kwam ik het weekend makkelijk door. Deze keer heb ik me voorgenomen om de aankomende weken geen cheat meals aan mijn dieet toe te voegen, omdat ik uit ervaring weet dat ik er in door kan slaan. Omdat ik deze week zo goed doorstaan heb, zal ik het dieet volgende week nog een keer volgen. Met Linda haar dieet ben ik in de eerste week 2.1 kilo afgevallen. Mijn doel is om nog 2 kilo af te vallen voordat ik op vakantie ga. Nu ik weet dat dit makkelijk haalbaar is, motiveert me dit nog meer.