Dankzij rouwbegeleiding weer op been

Toen mijn oma vorig jaar overleed, was ik er helemaal kapot van. Ik had namelijk een hele goede band met haar en ben voor een groot deel door haar opgevoed. Dus toen ze er niet meer was, moest ik dit grote verdriet zien te verwerken. Ik besefte dat dit me niet ging lukken in mijn eentje, dus heb ik contact gezocht met Holistisch Centrum Brabant om rouwbegeleiding te krijgen. Dit heeft me enorm geholpen!

Holistische aanpak met aandacht voor lichaam en geest

Een aantal weken na het overlijden van oma, merkte ik dat ik steeds erg gespannen was bij mijn borst tot het punt dat ik soms moeite had met ademhalen en pijn kreeg. Dit had ik nog nooit gehad en toen ik hiermee naar de huisarts ging, zei hij dat het waarschijnlijk door stress en spanning kwam. Het Holistisch Centrum Brabant werkt met een holistische aanpak, dus toen ik aan de begeleider vertelde over mijn lichamelijke klachten, werd dat meteen zeer serieus genomen. Waarschijnlijk had ik erg veel verdriet dat zich rondom mijn borst verzamelde en daardoor was ik constant gespannen. De therapeut paste verschillende massagetechnieken toe om die spanning weer wat meer los te maken en dit werd gecombineerd met coaching om het verlies van mijn oma vorm te geven. Al met al kan ik zeggen dat ik het overlijden van mijn oma nu een plekje heb kunnen geven dankzij de rouwbegeleiding en dat ik nu verder kan gaan om mijn leven weer op te pakken!